top of page
textmekansik-01.png

Grundläggande mekkurs i 10 veckor

 

Då drar höstens grundkurs i cykelmek igång. Det är en 10-veckors kurs där vi går igenom allt från att smörja kedja till att ställa in växlar och rikta hjul. Varje tillfälle är 2,5 timmar och består av både en teoretisk och en praktisk del. 

 

Det ingår en skrotcykel under kursen att kunna göra misstag på, som en kan behålla efter kursens gång (dock krävs det då ofta att själv investera i en del nya komponenter då vraken är övergivna av en anledning). Det brukar vara att föredra att använda sin egen cykel så länge den inte måste trampas hem på efter varje tillfälle.

 

Kursen pågår i 10 veckor och kostar 1500:-. Det inkluderar kaffe, olja, förbrukningsvaror, verktyg, medlemskap, vrakcykel, och sorgkantade naglar.

 

Kursen hålls på Måndagar 18:00 till 20:30 med start från 5e Oktober på Cykelköket i källaren av STPLNs lokaler. Varje kurstillfälle behandlar en cykelkomponent eller ett vanligt cykelproblem. Vi börjar med det enklaste, såsom underhåll och justera sadel/styre och avslutar med växlar och att rikta hjul. Det kräver inga förkunskaper och intentionen är att nivån läggs efter gruppens behov. 

 

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19. Vi har färre platser än vanligt, få event på STPLN under samma tider som krockar och tydligare mekplatser för att underlätta distansering och fler individuella verktyg. Om smittskyddsläget blir värre och kurser inte längre kan hållas är intentionen att återuppta kursen så fort läget tillåter. 

 

Då det ofta är många fler som vill gå kursen än det finns platser skriv gärna en kort motivering om varför du är pepp på cykelmekkurs.

bottom of page